Maar hoe zorgen wij ervoor dat iedereen enthousiast wordt (en blijft) over poppenspel en figurentheater?

Dat doen wij door:

  • zelf evenementen te organiseren: bijvoorbeeld workshops, inspiratiedagen, festivals of arrangementen
  • een maandelijkse nieuwsbrief te verzenden
  • per kwartaal een kalender poppenspel-activiteiten te publiceren
  • het organiseren van regionale ontmoetingsbijeenkomsten
  • elke twee jaar twee prestigieuze onderscheidingen uit te reiken: de Wim Meilinkprijs en de Ruth van der Steenhovenprijs.

Onze leden hebben nog een streepje voor. Voor hen is er ook:

  • vier maal per jaar het full colour tijdschrift De wereld van het poppenspel
  • het besloten leden-gedeelte op deze website waar zij nog meer informatie kunnen vinden
  • ongeveer drie keer per jaar een open dag in onze uitgebreide mediatheek in Haarlem
  • de Facebook NVP-UNIMA ledenpagina, waar zij nieuwtjes en weetjes kunnen uitwisselen.
Ik wil ook lid worden!

2 dagen geleden

NVP-UNIMA

Het maken van een stop-motion film....

ENTERTAINMENT INSIDER
This is how stop-motion movies are animated at the studio behind “Missing Link.”
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

5 dagen geleden

NVP-UNIMA

Large EU funding opportunity especially for you Shamls out there just launched:

WEBGATE.EC.EUROPA.EU
Online Services - Online Services - Programmes de coopération extérieure - Commission européenne
European Commission - EuropeAid -
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 week geleden

NVP-UNIMA

Film over de ontwikkelingen van het Europese poppentheaterAll Strings Attached: The Pioneers of European Puppetry Behind the Scenes is an attempt to change how heritage of European puppetry is experienced and perceived.… ... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook

1 week geleden

NVP-UNIMA

ORFEO & MAJNUN
Hét stadsfeest van Operadagen Rotterdam 2019

De kunstenares Vero Schürr komt 14 - 19 april naar Rotterdam om trainers te trainen die 18 mei op het schouwburgplein bezoekers kunnen begeleiden bij het maken van hun eigen maskers waarmee ze aan het eind van de dag ook kunnen meelopen in de optocht samen met alle mensen die die dag hebben opgetreden.

We zoeken nu mensen (we hebben max15 plekken) die het leuk vinden om een training te krijgen van een kunstenaar in het maken van geweldige dierenmaskers, mensen die het leuk vinden deze workshop te volgen en op 18 mei aanwezig te zijn en bezoekers te helpen en enthousiasmeren met het maken.

Zij hoeven zelf geen kunstenaars te zijn, mag wel, in elk geval wel een beetje gevoel voor creativiteit en sociale mensen die op 18 mei in de weer kunnen met een breed publiek en hen kunnen enthousiasmeren en begeleiden met het maken van de maskers.

Met jullie enorme netwerk de vraag of jullie mensen weten die het leuk vinden deze workshop te volgen en 18 mei als trainer mee te doen?

Voorwaarde is dat ze minimaal 2 dagen (het is vooralsnog overdag van ca 10.00 tot 17.00) de workshop kunnen volgen in de week van 14 tot 19 april en 18 mei aanwezig zijn van 10.00 -19.00 uur. Locatie workshopweek: De Orangerie bij t Gemaal.(op zuid).

Wordt superleuk volgens mij. En Rotterdam moet natuurlijk de tofste editie van allemaal worden! 🙂

Hartelijke groet,
Sabine

Geïnteresseerden mogen me bellen of mailen: 06 46094487 / sabine@buroblikopener.nl

Op zaterdag 18 mei brengen enkele honderden Rotterdammers hun verhaal over liefde, verlies en verlangen tot leven tijdens een groots stadsfeest van Operadagen Rotterdam: Orfeo & Majnun.

Twee liefdesverhalen, de Griekse tragedie over de geliefden Orpheus en Eurydice en het Arabische liefdesverhaal van Layla en Majnun, vormen de basis voor een feestelijke muziektheaterroute door het centrum van Rotterdam, geheel vertolkt voor en door stadsgenoten. Laat je verrassen door Bollywood-dans, Chinese acrobatiek, spoken word, hiphop en beatboxing, krasse ouderen, stoere jongeren, kloeke koormuziek en uiteraard aangrijpende opera. Maak het allemaal mee tijdens een wervelende stadsparade tussen het Stationsplein, het Kruisplein en het Schouwburgplein. Meedoen kan natuurlijk ook; schuif aan bij workshops en loop met je eigen dierencreatie mee tijdens de route.

Het stadsfeest Orfeo & Majnun kleurt de hele zaterdag van Operadagen Rotterdam. Alle voorstellingen staan in het teken van liefde, verlies, verlangen en culturele uitwisseling. Maak je dag compleet en start in de Paradijskerk, bekijk pop-up opera in de metro en luister naar prachtige slaapliederen van over de hele wereld in Lullaby Movement: a song cycle. Bezoek de prijswinnende Iraanse voorstelling Promethe/Plague, de baanbrekende ervaringsopera ORLANDO en de opera-installatie Unknown, I live with you.

youtu.be/ssJLrFRXVWARevivez en vidéo quelques instants de PARADE[S], la déambulation urbaine du projet Orfeo & Majnun du 24 juin 2018, prologue de l'opéra gratuit donné sur le c...
... Lees meerLees minder

Bekijk op Facebook