Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Na ons gezellige en exclusieve uitstapje naar de Antwerpse Poesje, organiseert de NVP-UNIMA weer een excursie naar onze zuiderburen.

Ditmaal bezoeken we het Koninklijk Poppentoneel Festival in Gent. Dit familiegezelschap, dat in 2018 zijn 65-jarig bestaan vierde, brengt een zeer onderhoudende en authentieke vorm van volkspoppentheater.

Speciaal voor ons houden zij op 19 oktober een zaterdag-matinee.

PROGRAMMA

In de ochtend kun je op eigen gelegenheid door de prachtige historische stad Gent dwalen, en bijvoorbeeld het Huis van Alijn bezoeken, museum over het dagelijks leven, maar ook bekend om zijn unieke circuscollectie.

13:00 uur: Lunch in het gezellige VlaamsVietnamese buurtrestaurantje Frituur Luc, bij het sympathieke echtpaar Luc en When Mai.

14:15 uur: Poppenspeler Wim de Wispelaere haalt ons op, vergezeld door het oer-Gentse poppenpersonage Pierke, en neemt ons in optocht mee naar het  poppentheater. Daar genieten wij van een voordracht over het Gentse poppenspel.

15.00 uur: de voorstelling, waarover hieronder meer informatie.

Na afloop krijgen we een kijkje achter de schermen en drinken we nog wat in de foyer.

VERVOER

Vervoer en lunch zijn voor eigen rekening. Je ontvangt een deelnemerslijst, zodat je eventueel kunt carpoolen. Gent is vanuit Nederland per trein (Thalys en reguliere internationale trein) te bereiken via Antwerpen-Centraal.

KOSTEN

Het arrangement kost voor leden en partners € 10,00 per persoon. Niet-leden betalen € 15,00 per persoon. Na opgave ontvang je een factuur, die je eenvoudigweg kunt betalen via de Ideal-link in de factuur. Na betaling is je deelname pas definitief.

Informatie over de voorstelling die speciaal voor ons wordt opgevoerd:

Koninklijk Poppentoneel Festival uit Gent stuurde ons het volgende bericht:

We zijn bijzonder fier onze allernieuwste productie voor volwassenen voor te stellen: POLINOKKIO!

Zoals de titel laat vermoeden is het stuk gebaseerd op het sprookje PINOKKIO van Carlo Collodi. De pop Polinokkio wordt door de blauwe fee Maggy in een levend jongetje omgetoverd. Het is opnieuw, net als vorig jaar, een politieke satire met poppen. Teksten geschreven door de welgekende Ledebergse volksartiest/toneelspeler Patrick Van Damme. Zijn scherpe pen en zicht op politieke en actuele gebeurtenissen maken dat het verhaal nooit verveelt. Traditioneel is Pierke van de partij. Hij wordt geflankeerd door een resem politieke figuren, gaande van lokale politici tot personages uit de andere kant van de wereld, oh yeah! Hilarisch, kritisch, scherp, sappig, vlot gespeeld door de poppenspelers uit ons gezelschap, versterkt met enkele gastspelers. De  poppen en decors zijn allemaal in huis vervaardigd. Noël Fack en Glenn Thienpondt tekenen voor de muziek. Een spektakel om niet te missen.