Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De Inspiratiedag vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 maart in Wijk bij Duurstede.

Het thema is de verhouding tussen de poppenspeler en diens poppen/objecten. Wie manipuleert wie?

Alexander Bauwens en Charlotte de Lange verzorgen het ochtendprogramma. De workshops in de middag zullen worden verzorgd worden door niemand minder dan Cat Smits en Gérard Schiphorst!

Zo gaat de dag eruit zien:

Programma:
10.00 – 10.30 uur  – Ontvangst met koffie en thee.
10.30 – 10.35 uur – Verwelkoming door dagvoorzitter Alexander Bauwens
10.35 – 11.45 uur – NVP café live met Alexander en Charlotte over hoe een zichtbare speler concurreert met diens pop/object en of een pop/object die niet kan doen wat de speler niet kan, wel of geen nut heeft. Wat zijn jullie ervaringen?
11.45 – 13.00 uur – Pauze met lunch

13.00 – 14.15 uur – Workshop ronde 1
14.15 – 14.30 uur – Pauze
14.30 – 15.45 uur – Workshop ronde 2
16.00 – 16.45 uur – Borrel met afsluiting

Workshops:

Workshop door Gérard Schiphorst (TAMTAM Objektentheater): Gérard neemt je in deze workshop mee naar wat er voor nodig is om een willekeurig dood ding tot leven te brengen. Hij laat zien hoe elk object al een eigen karakter in zich heeft en hoe je door spel, beweging, geluid en de relatie tot de speler een steracteur kunt maken uit een ogenschijnlijk waardeloos voorwerp of materiaal. Deze workshop is alvast een voorschot op het zomerseminar dat TAMTAM in juni gaat geven (spoiler alert !!)

Workshop door Cat Smits: over de magie van de foam pop. Cat bespeelt haar poppen en speelt met ze samen in een vloeiende wisselwerking van aanwezig zijn en dienstbaar zijn aan de pop. In deze workshop onderzoeken we fysiek poppenspel, samenspel en manipulatie.