Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Begeleiding: Peter Cobie Walraven  (gastheer) en Frouke Diana van Zomeren (voorzitter POPU, bestuurslid NVP-UNIMA, poppentheater De Kleine Zon uit Huizen, inspirator maandelijkse vakverdiepingen en speladviseur)

Wat gaan we doen?  We ontmoeten elkaar, wisselen ervaringen, ideeën, en oplossingen en vragen uit op het gebied van poppenspel.

Het is de bedoeling dat we elkaar leren kennen, inspireren, en waar mogelijk steun bieden om ons vak verdiepen.

Neem je poppen en vragen mee!! Het wordt een informatieve en praktische avond.

De NVP-UNIMA wil graag een aanzet geven om in alle regio’s van Nederland bijeenkomsten organiseren zoals het POPU dat al jarenlang succesvol doet.

In de omgeving van Utrecht is al 33 jaar het POPU (Provinciaal Overleg Poppenspelers Utrecht) actief.

Een zeer geslaagde manier om elkaar als poppenspelers te ontmoeten, van elkaar te leren en ideeën uit te wisselen.

De invulling van de regio avonden staat nog geheel vrij, maar het POPU kent, als voorbeeld, de volgende vier soorten invullingen:

  1. Rondje groep: Alle aanwezigen vertellen om de beurt wat ze in de afgelopen tijd hebben gedaan, welke problemen ze zijn tegen gekomen en welke oplossingen ze daar voor hadden of ze vragen aan de overige daarvoor ideeën aan te reiken. De beschikbare tijd op deze avond wordt verdeeld over het aantal deelnemers.
  2. Thema avond: Ervaringen van deelnemers rond een thema worden uitgewisseld. Dat kan variëren van bijv. reclame maken, een elevator pitch houden, geluidsapparatuur, hoe maak je het beste ………….., logopedie/ stemmen maken enz.
  3. De Regio presenteert in besloten kring presenteert één van deelnemers een (stukje van) van zijn of haar voorstelling zien, de andere deelnemers geven ‘ Tips’  en ‘Tops’ .
  4. Een externe deskundige wordt uitgenodigd. Zo kwamen Merel Van Gaalen en Koos Wieman naar het POPU met vakverdieping, manipulatie, timing, opkomen/afgaan, maar ook een fysiotherapeut die vertelde over haar werk en zij gaf goede tips voor armen, schouders, nek en handen van poppenspelers.

Andere invullingen zijn natuurlijk ook mogelijk. Onder de noemer ‘regionale bijeenkomst’ kunnen ook leden van de vereniging die niet in de regio wonen naar andere regiobijeenkomsten komen.

Waar de volgende  bijeenkomsten plaats vinden is aan de deelnemers, dat kan altijd hetzelfde adres zijn maar kan ook heel goed wisselen per keer of bij een van deelnemers thuis plaats vinden.

Ook de agenda van de bijeenkomsten is aan de deelnemers zelf. De bijeenkomsten zijn gratis.

Aanmelden via: frouke@kleinezon.nl