Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Ook dit jaar kunnen wij weer een Summer Seminar aanbieden!

Matt Jackson geeft voor ons zijn vierdaagse seminar ‘The Rising Puppet

Wanneer: donderdag 22 juli tot en met zondag 25 juli 2021
Tijd: van 10:00 tot 17:00 uur
Waar: in de studio van Matt Jackson in ‘s-Hertogenbosch
Taal: Engels

Kosten voor leden: € 330,00
Kosten voor niet-leden: € 360,00
(inclusief materialen, plus koffie, thee, en professionele kwaliteitsfoto’s van het eindresultaat)

Matt vertelt: “Ik begeleid je bij het boetseren van een poppenhoofd en handen uit twee verschillende niet-giftige kleisoorten.
We werken met objecten en materialen die we hebben verzameld van de straat, het bos, de prullenbak, of zelfs oma’s zolder. Terwijl we luisteren naar de verhalen die al in deze voorwerpen leven, helpen ze ons om expressieve personages te creëren vol potentieel. Ik demonstreer hoe je de lichamen en kostuums maakt van deze ‘gevonden’ voorwerpen en hoe je alle elementen in elkaar zet. De uiteindelijke creatiee zal een verbazingwekkende mix zijn van oude en nieuwe verhalen, en van oude en nieuwe technieken.”

Let op: het seminar kan bij minimaal 6 deelnemers doorgaan en er kunnen maximaal 8 deelnemers meedoen i.v.m. 1,5 meter afstand, dus meld je snel aan! En, zoals altijd: na betaling is je plaats veiliggesteld.

Meld je snel aan door een email te sturen aan: penningmeester@nvp-unima.nl

Informatie over Matt Jackson:

Matt Jackson is een freelance beeldhouwer en modelmaker voor film, theater en de beeldende kunsten. Met een achtergrond in ‘Creature Effects for Cinema’, specialiseert hij zich in het maken van poppen en maskers. Zijn werk wordt gebruikt door de ‘bunraku’ meester Kanroku in Osaka, Japan, Ulrike Quade Company in Amsterdam, Jean Louis Heckel/La-Nef in Parijs, en vele anderen.  Persoonlijk onderzoek ligt in het gebruik van organische/niet-toxische materialen en de combinatie van werken vanuit design en het element van toeval.

Matt heeft ook cursussen gegeven aan L’Institut International de la Marionnette (Charleville- Mezieres, Frankrijk), Central School of Speech and Drama (Londen, UK) en de University of the Arts in Londen.