Laden Evenementen

Het Summer Seminar zal dit jaar verzorgd worden door niemand minder dan Gérard Schiphorst en Marije van der Sande van TAMTAM objektentheater! Daar zijn wij heeeeel trots op.

De visie van Gérard en Marije:
Wij gaan uit van de kracht van beeld en materiaal en hoeden ons vooral bezig met het traject tussen het oorspronkelijke idee en de stappen naar de realisatie ervan.

Centraal daarbij staat het begrip talenten. We zoeken, samen met de deelnemers naar de talenten van hun basismateriaal, de persoonlijke talenten, de talenten van de situatie, de doelgroep, de speelstijl, de vondsten uit repetities, kortom van alle facetten die in de productie van een nieuw stuk langskomen.

Onze specialiteit is om deze ingrediënten zodanig overzichtelijk te rangschikken, ermee te schuiven en spelen totdat er een goed script voor een voorstelling ontstaan, waarover de maker/speler controle heeft. Dit alles uitgaande van vooral de visuele elementen.

Zelf spelen we vrijwel helemaal zonder tekst en daarom zijn we ook vooral gespitst op elementen die tekst overbodig maken, zodat mocht er wel tekst gebruikt worden, die niet het hele verhaal hoeven te dragen.

Bovenstaande beschrijving doet tekort aan hoe we écht werken. We hebben  in 42 jaar een systeem uitgevonden, dat gerelateerd is aan hoe filmers werken. Een manier van scenarioschrijven speciaal voor visueel theater. Dat gekoppeld aan onze veelzijdige ervaring in het poppen- en figurentheater zorg ervoor dat we poppenspelers en makers van voorstellingen met figuren iets bijzonders en leerzaams te bieden hebben.”

Nou, wat vind je? Spannend toch? Dat wil je wel meemaken lijkt ons!

Het Summer Seminar zal uit vier dagen bestaan: een plenaire dag op zaterdag 11 juni en een werkweekend van 17 tot en met 19 juni.

Op de plenaire dag zal TAMTAM een korte voorstelling geven en hun manier van werken uitleggen. De gespeelde voorstelling zal ook ‘uiteengerafeld’ worden en het ontstaan en productieproces wordt uit de doeken gedaan.

Tijdens het werkweekend vormen de objecten die de deelnemers hebben meegenomen, het uitgangspunt. Met de deelnemers worden korte verhalen gemaakt om zo het hele proces van een voorstellen maken te doorlopen. Aan het eind van het weekend is er een presentatie.

De plenaire dag kan los van het werkweekend gevolgd worden, maar om aan het werkweekend deel te mogen nemen, moet je de plenaire dag wel gevolgd hebben.

Locatie zal zijn de TAMTAM werkplaats in Deventer.

Je kunt je nu nog niet aanmelden (alhoewel wij begrijpen dat deze kans niet aan je voorbij mag gaan). Zodra verdere informatie (zoals bijvoorbeeld de kosten) bekend is en je je kunt aanmelden, dan zie je dat…..inderdaad: in de nieuwsbrief, de social media en de website!

Hieronder een filmpje van de Masterclass die TAMTAM in 2017 gaf op het Skipton Puppet Festival (om je alvast te laten watertanden).