Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

LET OP: DIT EVENEMENT WORDT UITGESTELD IVM CORONA. NADERE BERICHTEN VOLGEN

In de week van 20 tot 26 maart vindt er in Het Vrij Paleis in Amsterdam een aantal evenementen plaats rondom het poppenspel. Deze zijn gratis toegankelijk, dus kom op ludieke wijze kennis maken met de rijke historie van het poppenspel, met pioniers uit het vakgebied zoals Egon Adel’s ‘Poppenkast op de Dam (sinds 2019 tot cultureel erfgoed verheven) en kunstenaar, illustrator, animator en poppenmaker Erik van Ophem (Poppenkast Opgepast).

Tevens is zaterdag 21 maart World Puppetry Day! Des te meer reden om uit de kast te komen en met je mooiste poppen te spelen.

20 maart: Feestelijke opening met een lezing, een voorstelling voor volwassenen en muzikale begeleiding van de 4tuoze Matroze.

21 maart: World Puppetry Day: expo & diverse voorstellingen voor kinderen en tussen deze voorstellingen door kunnen ze knutselen en geschminkt worden.

22 maart: Expositie en twee familievoorstellingen met mogelijkheid om te knutselen en geschminkt te worden.

25 maart: Jongereneditie met in de middag verschillende workshops voor jongeren van 12 tot 16 jaar o.l.v. een professionele poppenspeler en jongerenwerkers. Thema’s zijn: het schrijven van een verhaal, hoe verwerk je humor in je spel en het voorbereiden van een voorstelling met een actueel thema.

26 maart: Het evenement wordt afgesloten met een filmvoorstelling over het poppenspel. Een film die geïntroduceerd wordt door de geliefde filmhistoricus en programmeur Jeffrey Babcock.

Voor meer informatie: info@vrijpaleis.nl