Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het NVP Café van 22 februari jl. en de eerdere workshop met  Jogchem Jalink waren een enorm succes en dus hebben wij Jogchem gevraagd of hij de workshop nog een keer wil geven. Gelukkig doet hij dat graag en dus hebben we de volgende aanbieding voor je:

Op zaterdag 29 mei aanstaande organiseren wij samen met Jogchem:

POPPENSPEL VOOR SOCIAL MEDIA

Via Facebook, YouTube, Instagram, Twitter en andere social media is het makkelijker dan ooit om eigentijds poppenspel met een breed publiek te delen! Allereerst kun je natuurlijk je theatervoorstelling livestreamen of een mooie trailer maken. Maar poppen kunnen ook vloggen, persoonlijke videoboodschappen inspreken, of de hoofdrol spelen in een zelfgeproduceerde webserie.

Je zult echter zien dat theaterspelen en spelen op beeld verschillende technieken zijn. Wat in het theater werkt, werkt in beeld misschien minder goed. Er is geen live publiek bij. Je pop moet goed op een camera kunnen spelen. En hoe zorg je ervoor dat je filmpje de aandacht vasthoudt van kinderen, of van je vrienden met hun overvolle Facebook-tijdlijnen en Twitter-feeds?

Onder meer komt aan bod:

  • Wat is het verschil tussen poppenspel in het theater en op beeld?
  • Hoe speel je met een pop op een camera of smartphone? Waarom werken sommige poppen daarbij beter dan andere?
  • Wat zijn tips voor het maken van een pakkend social media-filmpje?
  • Welke rol speelt poppenspeltechniek daarbij?
  • Welke special effects kun je eventueel gebruiken?

Jogchem gaat met de deelnemers, naast deze theorie (en een kijkje achter de schermen), ook zelf aan de slag met het maken van een kort filmpje dat we ook aan elkaar laten zien. Als je al een filmpje hebt waar je vragen over hebt, is daar ook ruimte voor.

Er is plek voor 10 tot 12 geïnteresseerden. Als je al een pop hebt die vlogger of influencer wil worden, is die ook meer dan welkom!

Wanneer en hoe laat: zaterdag 29 mei 2021;
10.00 – 12.00 uur: theorie en uitleg
12.30 – 14.30 uur: zelf aan de slag
15.00 – 17.00 uur: presentatie en analyse filmpjes

Kosten: € 32,50 voor leden, € 37,50 voor niet-leden
De workshop wordt via ZOOM gegeven. Na betaling van de factuur ontvang je tijdig vóór aanvang de ZOOM link.
Aanmelden via een email aan penningmeester@nvp-unima.nl

Let op!

Deze workshop is al helemaal volgeboekt, maar wij hebben Jogchem bereid gevonden om deze workshop nog een keer te geven en wel op zaterdag 29 mei aanstaande.

Inmiddels is ook deze workshop helemaal volgeboekt.