Ieder jaar op 21 maart is het Wereld Poppentheater Dag.

Het idee om een Wereld Poppentheater Dag (World Puppetry Day) kwam voor het eerst ter sprake op het 18e UNIMA congres in 2000. De officiële datum werd tijdens de UNIMA council bijeenkomst Atlanta in 2002 gesteld op 21 maart. De eerste Wereld Poppentheater Dag vond plaats in 2003 en stijgt sindsdien in populariteit, waardoor het tegenwoordig over de gehele wereld wordt gevierd.

Elk jaar kiest de UNIMA een thema voor de Wereld Poppentheater Dag. Leden worden gevraagd zelf of met hulp van anderen (bijvoorbeeld kinderen die de voorstelling zien) een uiting te realiseren over het thema. Deze worden vervolgens door de UNIMA gepubliceerd op de internationale website en op sociale media.

In 2019 is het thema ‘kattenparade‘. De UNIMA vraagt haar leden kattenfilmpjes te maken en geeft daarvoor ook suggesties op haar website, maar natuurlijk kunt u ook zelf aan de slag. Houd daarbij wel rekening met de specificaties, waarvan de belangrijkste is dat het filmpje niet langer dan 30 seconden mag zijn. De rest kunt u naar eigen inzicht invullen!

De NVP-UNIMA zou het waanzinnig vinden wanneer wij een grote hoeveelheid filmpjes kunnen aanbieden!

Daarom nodigen wij onze leden graag uit om zelf of met collega’s of bezoekers van uw voorstelling een kattenfilmpje te maken.

Deze filmpjes kunnen bij ons ingestuurd worden, waarna het bestuur alle inzendingen aan de UNIMA zal aanbieden.

Wij zien uw creatieve uitspattingen graag tegemoet!